Anonim

Ekstensi kayu Curvy oleh Scott Architects mempunyai bumbung rumput yang lembap

Studio London Scott Architects telah menambah lanjutan kayu curvy ke rumah teres di Hackney, memaparkan dinding tunduk yang memotong melalui pusat bumbung hijau (tayangan slaid).

De Beauvoir House adalah bangunan bata abad ke-19 yang pada mulanya adalah rumah direktur Scott Architects 'Jez dan Tonja Scott. Arkitek memutuskan untuk mengubah suai rumah itu dan menambah dapur dan ruang makan yang lebih besar, dan bilik tidur tambahan.

Kediaman ini terletak di dalam kawasan pemuliharaan, jadi arkitek yang direka dengan lanjutan dengan permukaan oak licin dan bumbung yang ditutupi tumbuhan untuk membolehkannya duduk dengan selesa dengan persekitarannya.

"Bentuk-bentuk di belakang bangunan itu direka untuk menghubungkan dengan taman sebanyak mungkin, " kata Jez Scott kepada Dezeen.

Dapur lantai bawah dan ruang makan yang baru terletak di sekitar teres yang dihiasi. Bumbung bumbungnya adalah sudut untuk memenuhi taman dan diselimuti oleh permukaan tumbuhan dan bunga liar.

Di dalamnya, dapur diposisikan di bawah langit-langit yang panjang, mendedahkan bagaimana partisi dalaman juga dinding luaran.

"Apabila anda berada di dapur, anda boleh melihat ke atas kayu dua tingkat tinggi dan mendapatkan rasa sebenar untuk bentuk-bentuk gestural ini, " kata Scott.