Anonim

Hayhurst dan Co menambah sambungan terinspirasi rumah pantai ke kediaman London

Studio London Hayhurst and Co menggunakan larch putih pucat untuk membungkus dinding dan kelengkapan di dalam dan di luar sambungan pantai yang diilhamkan oleh rumah ini ke kediaman keluarga di Hampstead, utara London.

Hayhurst & Co menambah lanjutan dua tingkat ke belakang harta Victoria empat tingkat yang sebelum ini telah diubah menjadi sepasang maisonettes. Dinamakan Hampstead Beach House, ia menggantikan lanjutan kerja keras untuk menyediakan bilik tambahan untuk kediaman di tingkat bawah.

"Klien kami ingin menyusun semula rumah mereka di atas tanah dan lantai pertama harta untuk membolehkan penggunaan ruang yang lebih baik untuk mereka dan anak-anak mereka, " kata arkitek Nick Hayhurst.

Pelapisan larch berwarna putih meliputi ketinggian struktur yang menghadap ke taman. Tingkap tetingkap dihiasi dengan bahan yang sama, membolehkan mereka menyamarkan dinding, dan sepasang pintu kaca besar membuka bahagian dalam ke taman.

Dapur keluarga yang besar dan ruang makan mengambil lantai dasar lanjutan dan mempunyai lantai konkrit berjubin yang melampaui dinding luar untuk membuat teres baru di taman.

Hayhurst menggambarkan ciri ini sebagai "permaidani" yang "menarik organisasi kawasan dalaman dan luaran bersama-sama".