Anonim

Mark Designer London Eye Barfield Architects merancang pavilion kaca yang tinggi di sebelahnya

Markfield Barfield Architects yang berpangkalan di London telah merangka sebuah pavilion berkilau sementara yang dibesarkan di lajur besi silang silang yang kelihatan dibina berhampiran roda pemerhatian Eye London firma itu di Bank Selatan.

Marks Barfield Architects memenangi persaingan antarabangsa untuk merekabentuk pavilion, yang bertujuan untuk menjadi sebahagian daripada pembangunan semula tapak Shell Center semasa. Sekiranya diberi kebenaran merancang, bangunan empat tingkat itu akan menempatkan suite pemasaran untuk pembangunan serta kemudahan pendidikan dan pengunjung.

"Kami memilih arkitek tempatan Marks Barfield untuk bangunan ini kerana mereka telah membuat sumbangan penting kepada Bank Selatan dengan reka bentuk mereka yang terkenal di London Eye London, " kata John Pagano dari pemaju, Braeburn Estates.

"Reka bentuk yang berkualiti tinggi yang mereka cadangkan untuk pavilion pelawat akan selaras dengan aspirasi kami untuk skim Shell Centre, dan melengkapi tawaran budaya South Bank, " katanya.

Bangunan bersaiz 20 meter yang tinggi akan dibina di atas plot di pinggir Taman Jubilee yang baru direka semula dan akan bangkit dari asas sepuluh meter persegi yang bertujuan untuk meminimumkan jejaknya dan memberi impak ke atas ruang awam landskap.

Tingkat berikutnya akan berkembang ke luar untuk menyediakan lebih banyak ruang lantai untuk bilik mesyuarat dan kemudahan pendidikan yang ditempatkan di tingkat pertama dan bilik pameran untuk flat yang dicadangkan sebagai sebahagian daripada pembangunan semula tapak di tingkat kedua dan ketiga.