Seni bina

Kilang yang telah diubahsuai oleh Kichi Architectural Design mengandungi rumah dan pejabat

Kilang yang telah diubahsuai oleh Kichi Architectural Design mengandungi rumah dan pejabat
Anonim

Binatang Jepun yang telah diubahsuai mengandungi rumah dan pejabat oleh Kichi Architectural Design

Studio Jepun Kichi Architectural Design telah menukar sebuah gudang ladang ladang di Ibaraki Prefecture untuk mencipta rumah dan pejabat yang ringkas yang menawarkan siling kayu terdedah dan dinding partition sudut (tayangan slaid).

Dinamakan Scandinavian Middle, rumah luar bandar terdiri daripada dua struktur berasingan yang duduk bersama satu sama lain. Gudang pertanian lama kini menempatkan ruang kerja, sementara jirannya telah direka oleh Kichi Architectural Design untuk menempatkan kegiatan domestik.

Gudang empat tingkat sebelum ini digunakan untuk menyimpan peralatan pertanian, jadi ia mempunyai siling empat meter tinggi.

Ini membolehkan para arkitek memasang loteng mezzanine, mewujudkan tempat kerja dua tingkat untuk penduduk - sepasang pereka.

Tingkat atas ini berfungsi sebagai studio utama, dengan rak hidup dinding dan meja menghadap ke bawah di bawah.

Kawasan mesyuarat terletak di tingkat bawah, tetapi juga boleh digunakan sebagai ruang tamu.

Pintu kaca meluncur kembali untuk membuka ruang ke luar, tetapi dinding sudut duduk di antara untuk membuat beberapa privasi.

"Pintu lama kandang telah diberi kehidupan baru untuk memberikan aksen ruang, " kata arkitek itu.

Butiran baru yang lain di kandang lama termasuk tangga kayu dan sepasang tingkap dengan bingkai gelap. "Tingkap kekisi mengalu-alukan pokok-pokok hutan ke dalam bangunan itu, mengetuai ketenangan, " tambah arkitek itu.

Image Pelan lantai - klik untuk imej yang lebih besar

Struktur kedua mengandungi bilik tidur dan bilik mandi untuk pasangan. Almari terbina dalam menyediakan storan yang berasingan bagi setiap pemastautin, manakala dinding berwarna fuchsia menambah percikan warna.

Image Seksyen - klik untuk imej yang lebih besar