Anonim

Treler ditinggalkan diubah menjadi taman persendirian oleh Karel Verstraeten

Arkitek Belgium, Karel Verstraeten telah mengubah treler tapak pembinaan terbengkalai ke dalam sebuah retret yang tenang di penghujung kebun keluarga di Ghent.

Para pelanggan membeli treler dari kerajaan tempatan untuk hanya € 15 (kira-kira £ 12) dan bertanya kepada Karel Verstraeten untuk mengubah reka bentuknya. "Mereka berfikir menggunakannya sebagai tempat untuk berehat, bermain atau belajar, untuk mereka dan dua anak lelaki mereka, " katanya.

Treler itu sebelum ini telah digunakan sebagai pejabat bergerak sementara di tapak pembinaan dan terpaksa ditarik ke tapak oleh petani tempatan.

Semua kerja itu dijalankan oleh keluarga. Mereka berpakaian treler dengan jalur kayu oak dan menambah tetingkap berkubah meter ke hujungnya untuk menghasilkan pemandangan dasar kapal selam.

Pedalaman dilepaskan, sebelum papan lapis dipasang di dinding, lantai dan siling. Persimpangan di antara permukaan ini melengkung, dan menambah rasa kepungan.

Pelan tapak

Pelari kayu dilekatkan pada panjang dinding pada selang waktu, di mana papan kayu boleh diletakkan di ketinggian yang berbeza. Reka bentuk fleksibel ini membenarkan pemilik membuat meja, meja rendah atau katil.

Rancangan yang menunjukkan pilihan susun atur - klik untuk imej yang lebih besar