Anonim
Bestor Architecture menggunakan warna utama di Beats oleh ibu pejabat Dre

Los Angeles studio Bestor Architecture telah melengkapkan ibu pejabat baru yang berwarna-warni untuk Beats by Dre, berikutan pengambilalihan Apple $ 3 bilion syarikat fon kepala (gambar).

Pejabat Beats By Dre seluas 105, 000 kaki persegi di Culver City, barat Los Angeles, direka untuk syarikat yang pada asalnya diasaskan oleh pengeluar muzik Dr Dre dan Jimmy Iovine dan diambil alih oleh Apple pada bulan Mei.

Bestor Architecture ingin mewujudkan persekitaran kerja yang canggih untuk pekerja Beats 650, bukannya "kawasan pedalaman seperti remaja yang lazim di Lembah Silikon".

"Kami menjauhkan diri dari 'estetik menyenangkan dan permainan' yang baru-baru ini dimalukan di HBO - kesepakatan keseluruhan dot com, " kata pengasas Barbara Bestor kepada Dezeen. "Saya fikir persekitaran pejabat, Lembah Silikon atau tidak, sering boleh agak generik atau terlalu berjenama dan kami benar-benar mahu membuat kampus yang merasakan pelbagai ruang."

Studio ini bekerjasama dengan perunding di tempat kerja Loescher Meachem Architects untuk merancang ruang, menganjurkan aliran cahaya semulajadi melalui bangunan melalui skylight dan atrium.

"Reka bentuk ini mencerminkan sifat kerja [syarikat] dari perisian kepada perkakasan, mengimbangi zon pelan terbuka dengan zon kerja kolaborasi yang luas yang ditenun melalui inti bangunan, " kata para arkitek.

Dinding dan sokongan struktur dicat biru terang di salah satu daripada dua atrium yang tinggi dua kali, digunakan sebagai ruang kerja kasual.

Pembukaan ke bilik-bilik lain di kedua-dua peringkat diatur semula di dalam bahagian belakang, sementara tingkap-tingkap hamparan menyebarkan cahaya di sekeliling sekeliling siling.

Koridor yang mengetuai kawasan ini benar-benar berwarna merah dan mempunyai tempat duduk kusyen dalam niche di dinding.

Di tengah-tengah bangunan itu, tangga kayu ditempatkan di sebelah dinding putih panjang di seberang kafe.

"Kami menggunakan kayu untuk membawa rasa kehangatan ke ruang, " kata pereka projek Daniel Rabin kepada Dezeen. "Ada keunikan tertentu yang menggunakan bahan semulajadi yang membawa keselesaan kepada alam sekitar. Kami mahu orang ramai merasa di rumah di pejabat untuk menggunakan ruang sebaik mungkin."

Jalan pejalan kaki menjejaki ruang di atas restoran, di mana jubin bergaris diagonal hitam dan putih meliputi bahagian lantai dan sisi kaunter. Satu lagi tangga diletakkan di atas semua sisi dengan panel cermin emas, yang mencerminkan treads kayu.

Gambar udara gergasi LA oleh Iwan Baan merangkumi dinding di salah satu ruang yang lebih besar, sementara versi bandar yang lebih kecil dipasang di bilik persidangan di tingkat atas.