Anonim

Gianni Botsford menyerap lanjutan "tidak kelihatan" ke dalam taman sebuah rumah London

Gianni Botsford Architects telah menambah lanjutan halus ke rumah bandar London, yang sebahagiannya tenggelam di taman dan mempunyai dinding telus untuk membantu penyamaran dari penglihatan (+ gambar).

Projek itu, yang dipanggil White on White, adalah lanjutan kecil yang direka oleh Arkitek Gianni Botsford yang berpusat di London untuk rumah keluarga lima, untuk menempatkan perpustakaan dan kajian yang projek ke taman belakang.

Ketika dilihat dari seberang Kanal Bupati, yang terletak di ujung taman, struktur transparan sulit dibedakan terhadap fasad putih bangunan aslinya.

"Matlamat kami adalah untuk membongkar ruang ini di dalam fabrik kepanjangan kebun stucco yang sedia ada di rumah, sambil mewujudkan pedalaman yang kuat dan tersendiri, " jelas arkitek.

Pelanjutan ini dibina dari kaca tanpa besi yang bersaiz ultra-jelas yang bercorak dengan garisan putih. Keluk-keluk garis ini merujuk kedua-dua bentuk jalur melayang melalui taman dan permukaan beralun terusan.

Corak membantu mengganggu pandangan ke dalam struktur dari merentasi terusan, sementara pencahayaan dalaman dan luaran menangkap garisan di malam hari, menghasilkan permukaan lebih terang.

"Apabila dilihat dari kejauhan, lanjutan baru itu memang tidak dapat dilihat, " kata arkitek itu.

Mengurangkan tempat duduk bangku di sekeliling meja di tengah-tengah ruang 2.3 meter x 2.7 meter ke tingkat lantai bersebelahan membantu untuk mengaburkan lebih banyak penghuni, kerana kebanyakannya berada di bawah tahap taman di sekelilingnya.

Pembukaan di lantai menjadi permukaan tempat duduk di mana keluarga dapat melihat di seluruh katil ditanam dan seluruh taman menuju ke luar.

"Berjalan ke dalam kajian dari dapur, lantai kelihatannya menjadi tempat duduk, sementara seluruh ruang telah diturunkan ke tanah sehingga meja berada pada tahap yang sama seperti taman, " tambah tim desain itu.