Anonim
Image Hackney House mempunyai makam hitam dan sauna taman belakang

Sambungan berlapis membantu Studio Gunaan yang berpusat di London mencerahkan bahagian dalaman yang ringan di rumah Hackney ini, yang menawarkan butiran hiasan kayu hitam dan sauna di taman belakang.

Hackney House sebelum ini menjadi tuan rumah satu siri bilik gelap dan gelap tetapi telah diubahsuai oleh Studio Terapan untuk selesa menampung pemiliknya - pasangan muda yang membeli harta itu beberapa tahun yang lalu.

Image

Sehingga baru-baru ini pasangan itu telah bekerja di Eropah, tetapi ketika kembali ke London berminat untuk mewujudkan "rumah impian" mereka di mana mereka boleh hidup selama bertahun-tahun akan datang.

"Mereka menyukai kawasan itu, dekat dengan pasaran Broadway, dan mahu memperbaiki rumah mereka daripada berpindah, " kata pengarah urusan studio Patrick Abrams kepada Dezeen.

Studio ini bermula dengan memperluas bahagian belakang rumah untuk menampung ruang memasak dan ruang makan terbuka.

Separuh daripada bilik itu didedikasikan untuk dapur, yang menampilkan kabinet kayu jet hitam dan lantai berlapis chevron yang dilengkapi dengan ubin granit.

Marmar abu-abu pucat telah digunakan untuk mengasah splashback, kaunter permukaan dan dua rak di mana penduduk boleh menyimpan barang-barang dan bahan-bahan.

Image

"Mereka mahu kontras yang jelas antara latar belakang dan elemen ciri, " jelas studio itu.

"Jadi kami bekerjasama dengan mereka untuk memperkenalkan unsur-unsur semula jadi untuk melembutkan ini, jadi bijirin yang kelihatan di bengkelnya, penembusan penahan yang tersusun semula dan kualiti semulajadi jubin lantai."

Image

Separuh lagi bilik ini menjadi tuan rumah untuk meja makan dan kerusi, disusun di bawah bumbung kaca yang miring.

Seperti di kawasan dapur, lantai di sini adalah corak chevron tetapi telah siap di kayu ringan. Ia mewujudkan garis yang berbeza di mana dinding sempadan digunakan untuk berdiri, yang harapan studio akan dengan mudah mengangguk "watak asal" rumah.

Pintu buaian melalui pintu masuk besar memberikan akses ke taman berlandskap, di mana struktur tambahan telah didirikan untuk mewujudkan ruang santai luar bagi pelanggan.

Di dalamnya adalah sebuah kawasan duduk kecil yang berjajar dengan kayu, pancuran mandian dan sauna.

Studio ini telah membawa cahaya ke seluruh rumah dengan menggunakan pintu Crittall untuk menyambung ruang hidup.

Skylight tanpa sempit juga mendahului tangga ketinggian dua tingkat rumah baru, yang membawa kepada sambungan bumbung mansard zink-clad.

Ia mengandungi bilik tidur utama, yang meneruskan palet bahan bawah di bawah dengan almari kayu gelap yang tinggi.

Sebilangan besar bilik mandi bersebelahannya bersebelahan dengan jubin marmer abu-abu, dilengkapi dengan kepala mandi jet-hitam dan kran keran.

Image